Spaniels House kennel
американские кокер спаниели
[ Новые сообщения · Участники · Правила форума · Поиск · RSS ]
  • Страница 1 из 1
  • 1
Форум (о породе и не только) » Американский кокер-спаниель » Здоровье » ЗАГАЛЬНІ РЕКОМЕНДАЦІЇ (http://www.uku.com.ua/oficial_inform/prikazy/2010/veterinary)
ЗАГАЛЬНІ РЕКОМЕНДАЦІЇ
ТатьянаВалентиновнаДата: Четверг, 26.08.2010, 18:28 | Сообщение # 1
Champion
Группа: Администраторы
Сообщений: 381
Статус: Offline
ЗАГАЛЬНІ РЕКОМЕНДАЦІЇ ВЛАСНИКАМ СОБАК ЩОДО КОРИСТУВАННЯ ПОСЛУГАМИ ЛІКАРІВ ВЕТЕРИНАРНОЇ МЕДИЦИНИ

Аналіз Конфліктною комісією КСУ скарг членів КСУ щодо користування послугами лікарів ветеринарної медицини свідчить про те, що останнім часом в українській ветеринарній медицині стали спостерігатися негативні тенденції. Важко знайти дійсно кваліфікованого ветеринара, який допоможе тваринці. Деякі лікарі недобросовісно відносяться до своєї справи: не проводять або неналежним чином проводять аналізи, умисно ставлять завідомо неправдиві страшні діагнози собакам, призначають невиправдано дорогі та тривалі курси лікування, які не допомагають тварині, замість більш простого та ефективного лікування. Деякі ветеринари відправляють хворих собак на аналізи та діагностики у клініки, з якими у них є фінансові домовленості, зовсім не піклуючись про дійсний стан здоров`я тварини. Такі дії лікарів є неправомірними, оскільки їх наслідками є погіршення стану здоров'я собаки та навіть її смерть, моральні страждання та необґрунтовані фінансові втрати власників.

З метою недопущення порушень, ми пропонуємо Вам декілька корисних порад, які допоможуть максимально уберегти себе та свого собаку від шарлатанів та недобросовісних лікарів.

Отже, якщо у Вас виникла необхідність звернутися до ветеринара, рекомендуємо дотримуватися наступних пунктів:

1. Краще за все обрати велику ветеринарну клініку, де є достатньо обладнання для проведення аналізів та на випадок, якщо Вашій собаці потрібна буде серйозна медична допомога.

2. Для того, щоб обрати ветеринара, до якого Ви звернетесь, порадьтесь з керівником Вашого осередку КСУ та/або з досвідченими власниками собак, які вже зверталися до таких лікарів. Поспілкуйтесь на форумах свого міста із обізнаними в цій сфері людьми. Почитайте статті, які можливо публікувалися зі скаргами на ветеринарів або, навпаки, словами вдячності. Але відсійте одразу всю цю інформацію від рекламної, яка не несе об'єктивного навантаження.

Ретельно проаналізувавши інформацію із різних джерел, Ви повинні зупинитися на ветеринарі, щодо якого було сказано мінімум негативного та максимум позитивного, а саме: він не відправляє тварин на безліч аналізів, його послуги помірно коштують, він індивідуально лікує кожного собаку залежно від скарг та, головне, його лікування призводить до одужання тварини.

3. Додому визивайте ветеринара тільки у тих випадках, якщо Ви впевнені, що у собаки немає серйозних проблем зі здоров'ям. В усіх інших випадках доставляйте тваринку в клініку.

4. При першому візиті до ветеринара радимо Вам ознайомитися з документами, які надають лікарю право займатися ветеринарною практикою: його особистою ліцензією або ліцензією клініки на ветеринарну практику. Слід зазначити, що така ліцензія дійсна 3 роки, тому уважно ознайомтесь, кому, на якій термін вона видана. Якщо лікар приїде за викликом додому, попросіть його привезти з собою та надати Вам копію ліцензії.

Відповідно до ст. 9 Закону України "Про ліцензування певних видів господарської діяльності" ветеринарна практика підлягає обов'язковому ліцензуванню. Отже, якщо Вам відмовляють у ознайомленні з ліцензією або ця ліцензія є недійсною, не ризикуйте здоров'ям свого собаки та зверніться до іншого лікаря.

5. Просіть у ветеринара письмового оформлення всіх рецептів, які він прописує, а також письмового фіксування діагнозів. Зберігайте направлення на аналізи, діагностики, а також всі чеки та квитанції по оплаті послуг лікаря та самого курсу лікування. Всі заходи з діагностики та лікування тварини повинні заноситись у ветеринарну картку, яка є додатком до ветеринарного паспорта тварини. У разі виникнення спірних правовідносин такі документи стануть доказами недобросовісних або неправомірних дій ветеринара.

6. У разі виникнення сумнівів щодо компетентності та добросовісності ветеринара негайно зверніться до іншого лікаря для підтвердження діагнозу та курсу лікування.

7. Зі скаргами на неправомірні дії ветеринарів звертайтесь з відповідними зверненнями до Державного комітету ветеринарної медицини або до його територіальних підрозділів. За наявності у Вас достатніх документів для підтвердження своїх вимог, можна також одночасно звернутись до суду з вимогами про відшкодування моральної та матеріальної шкоди.

З побажаннями міцного здоров'я Вам та Вашим улюбленцям,
Конфліктно-правова комісія КСУ

 
Форум (о породе и не только) » Американский кокер-спаниель » Здоровье » ЗАГАЛЬНІ РЕКОМЕНДАЦІЇ (http://www.uku.com.ua/oficial_inform/prikazy/2010/veterinary)
  • Страница 1 из 1
  • 1
Поиск:

Copyright MyCorp © 2024